Anderlecht hapt naar adem: 'Kompany gebruikt geen fysiektrainer'

Anderlecht hapt naar adem: 'Kompany gebruikt geen fysiektrainer'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 16:44ma 19-08-2019 om 16:44

RSC Anderlecht blijft na vier speeldagen achter met een 2 op 12. Het ging in de tweede helft onderuit tegen de Kortrijkzanen. Niet de eerste keer dat paars-wit het moeilijk heeft in de tweede helft. Dat merkte ook Peter Vandenbempt op.

"Ik heb de indruk dat er een soort fysiek probleem is", klinkt het bij Sporza. "Het is toch vaker dat Anderlecht wegzakt in de tweede helft, dat was in Kortrijk ook zo. Dan hoor je op Neerpede zeggen dat er wel hard gewerkt wordt, maar het eigenlijke, echte loopwerk is toch een beetje te weinig", geeft hij aan.

De radiostem weet dat de spelers van Anderlecht dan ook weinig hulp krijgen om hun conditie op te krikken. "Er is ook geen gediplomeerde fysiektrainer op dit moment aan de slag, als ik goed ben ingelicht", aldus Vandenbempt.

"En alle trainingen zijn in functie van de spelpatronen en het systeem dat Kompany er wil inslijpen. De trainingen liggen ook heel erg vaak stil. Het zou dus wel eens langer kunnen duren eer Anderlecht fysiek op peil is. Dat zou eventueel ook een probleem kunnen zijn", besluit hij.

Poll

Heeft Anderlecht een fysiektrainer nodig?

(495 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws