Verheyen heeft bijzondere verklaring: Het was te makkelijk voor Anderlecht

Verheyen heeft bijzondere verklaring: "Het was te makkelijk voor Anderlecht"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 14:00ma 19-08-2019 om 14:00

Anderlecht heeft nog altijd niet kunnen winnen in onze nieuwe competitie. Ook op KV Kortrijk lukte dat niet. Anderlecht speelde nochtans een sterke eerste helft, maar daar lag volgens Gert Verheyen ook het probleem.

De tweede helft stond bol van de defensieve fouten bij Anderlecht. "De eerste en vierde tegengoal van Anderlecht komen voort uit een inworp, de tweede en de derde uit een uittrap van Kortrijk-doelman Bruzzese. Dat zijn dus fases waar je als ploeg de tijd krijgt om goed georganiseerd te staan", geeft Verheyen aan bij Het Nieuwsblad.

"Op de inworp bij de 1-1 is niemand scherp, op de 4-2 staat Sandler te ver van Ajagun. Of neem de 3-2 waar eerst Dewaele te veel naar de bal kijkt en geen oog heeft voor de lopende mensen. En waar Chadli en Kompany de situatie niet ernstig genoeg nemen, waardoor Mboyo kan scoren. Wat maakt een verdediger goed? Als hij in elke situatie doortastend wil zijn. Maar zij komen allebei te laat omdat ze lijken te denken dat het wel goed zal komen."

Dat heeft veel te maken met de eerste helft. "Eigenlijk liep de eerste helft te gemakkelijk voor Anderlecht. Daardoor ging het na de rust te laks voetballen. Terwijl Kortrijk in de tweede helft veel agressiever speelde dan in de eerste. Slordig aan de bal, niet scherp genoeg in duel, situaties te licht opnemen: daardoor verloor Anderlecht in de tweede helft die match."

Poll

Verdiende Anderlecht meer op Kortrijk?

(1162 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws