De tweede helft in Kortrijk was voor Anderlecht een soort mokerslag

"De tweede helft in Kortrijk was voor Anderlecht een soort mokerslag"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 12:29ma 19-08-2019 om 12:29

RSC Anderlecht wacht na vier speeldagen nog altijd op haar eerste zege van het seizoen. Bij Sporza maakt Peter Vandenbempt zijn analyse over paars-wit.

Anderlecht speelde sterk voor de rust tegen Kortrijk, maar na 90 minuten stond er 4-2 voor KVK op het scorebord. "Geloof mij, dat de tweede helft in Kortrijk een soort mokerslag is geweest voor iedereen binnen de club", stelt Vandenbempt.

"Ineens was de organisatie weg, zakte de hele ploeg collectief en individueel door het ijs en ging zelfs ook de grote leider - Vincent Kompany - mee ten onder. Dat is veel aan de vooravond van een zwaar vierluik."

Kompany en het bestuur van Anderlecht zijn nog niet in paniek. "In Brussel hebben ze natuurlijk rekening gehouden met een moeilijke start. Dat wisten ze: met het totaal nieuwe project is veel geduld nodig. Maar de resultaten, denk ik, zijn zeker slechter dan ze met dit programma hadden gehoopt."

Vandenbempt nuanceert de mindere resultaten. "Met een beetje meer geluk of een betere afwerking had Anderlecht vandaag wel 9 of 10 punten kunnen hebben en dan hadden Kompany en co. zichzelf een beetje tijd gekocht. Maar ik denk niet dat er nu crisis heerst."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws