Meevaller voor Club Brugge: Linz heeft weinig ervaring met dit soort matchen

Meevaller voor Club Brugge: "Linz heeft weinig ervaring met dit soort matchen"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 11:00ma 19-08-2019 om 11:00

Club Brugge wil dinsdag de deur richting de Champions League openbeuken op bezoek bij LASK Linz. Voor velen zijn de Oostenrijkers een onbekende ploeg, maar niet voor Richard Niederbacher. De ex-speler van Waregem kwam ooit zelf uit voor Linz.

Niederbacher kijkt al enorm uit naar de clash tussen Linz en Club Brugge. "De euforie is énorm. Voor hen is dit na hun sprookjesachtige opmars dé match van de eeuw. Na de uitschakeling van Basel hoopt gans Oostenrijk voor het eerst met twee clubs in de Champions League aan te treden", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Zo schat Niederbacher Club Brugge in als favoriet om door te stoten. "LASK heeft een goeie ploeg, toch is Club favoriet. Linz heeft weinig ervaring met dit soort matchen, ook al is het eerder een ouder team."

Weinig balans bij Linz
Journalist Harald Bartl, die LASK op de voet volgt, is duidelijk. "In de beslissende wedstrijden schieten ze altijd tekort. Dat was zo tegen Salzburg, maar vorig seizoen ook in de laatste voorronde van de Europa League tegen Besiktas. Ze geven altijd vol gas. Zo snel mogelijk de bal veroveren en naar de overkant. Evenwicht of balans was er zelden", klinkt het.

Poll

Haalt Club Brugge de groepsfase van de Champions League?

(917 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws