'Dolberg staat op het punt Ajax te verlaten voor twintig miljoen euro'

'Dolberg staat op het punt Ajax te verlaten voor twintig miljoen euro'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 07:18ma 19-08-2019 om 07:18

Kasper Dolberg is hard op weg naar OGC Nice. De Franse club is bereid om twintig miljoen euro te betalen aan Ajax om het contract van de Deense spits af te kopen.

Dat melden De Telegraaf en L'Equipe. Ajax en Nice hebben een mondeling akkoord over een transferbedrag ter waarde van ruim twintig miljoen euro, meldt De Telegraaf. Volgens L'Equipe gaat het om een vast bedrag van twintig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Ook TSG Hoffenheim was in de race voor Dolberg, maar de club van trainer Alfred Schreuder wilde alleen huren.

Dolberg zelf is met Nice nagenoeg akkoord over een contract voor naar verluidt vijf seizoenen. Een transfer van de Deense spits lijkt een kwestie van tijd. Dolberg wil graag definitief vertrekken bij Ajax, omdat hij geen vertrouwen meer voelt in Amsterdam.

Ajax-trainer Erik ten Hag koos in de voorbereiding nog voor de jonge spits, maar inmiddels lijkt Dusan Tadic hem definitief voorbijgestreefd als vaste nummer negen. Tegen PAOK Saloniki zat Dolberg zelfs op de tribune.

Na het indrukwekkende debuutjaar kon Ajax Dolberg naar verluidt verkopen voor vijftig miljoen euro. Dat bedrag werd geboden door AS Monaco. Ajax weigerde het bod, maar Dolberg haalde zijn oude niveau nooit meer en werd alleen maar minder waard.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws