Vandenbempt over nieuwe tik voor Anderlecht: 'Familie zal geschrokken zijn'

Vandenbempt over nieuwe tik voor Anderlecht: 'Familie zal geschrokken zijn'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 14:30zo 18-08-2019 om 14:30

Anderlecht kreeg met een 4-2 nederlaag bij KV Kortrijk een nieuwe tik te incasseren. De Brusselaars zijn met 2 op 12 punten nog altijd zegeloos onder Vincent Kompany. Peter Vandenbempt deelt zijn observaties.

Zo zag de analist nieuwe zaken aan het licht komen. "Die 2e helft zal toch flink schrikken zijn geweest voor de hele Anderlecht-familie. Vier tegengoals in één helft is een flinke pandoering. Een defensieve die ineens verdwenen was, wat de voorbije weken toch een van de krachtpunten was. Kompany zelf speelde ook geen al te beste wedstrijd", trapt Vandenbempt af bij Sporza.

Vandenbempt zag Kompany na de match ook een andere reactie dan voorheen geven. Voor het eerst was Kompany ook scherp voor zijn spelers. Hij had het over een gebrek aan mentaliteit en scherpte, sprak over naïviteit. Dat is toch redelijk nieuw", vervolgt de analist.

Aanknopingspunten
De relatiteit is met 2 op 12 wat ze is, maar Vandenbempt blijft erbij dat paars-wit al veel veelvoud van die punten had kunnen hebben. "Het kan zich optrekken aan de prestatie voor de rust. Met een klein beetje meeval en betere afweking, ook in de vorige matchen, had Anderlecht meer punten kunnen scoren. Dan hadden ze nu misschien 9 of 10 op 12 en zag de wereld er totaal anders uit."

Poll

Verwacht jij snel een ommekeer bij Anderlecht?

(895 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws