Verheyen kijkt zijn ogen uit: We lopen hopeloos achter in België

Verheyen kijkt zijn ogen uit: "We lopen hopeloos achter in België"

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 12:45za 17-08-2019 om 12:45

Gert Verheyen reisde deze week naar Istanbul af om de Europese Supercup tussen Chelsea en Liverpool te becommentariëren. Het Vodafone Park, decor van de door Liverpool gewonnen tweestrijd, wekte jaloezie op bij Verheyen.

"Het stadion van Besiktas, waar de match werd gespeeld. Dat is drie jaar oud. Daags voordien in Kiev speelde Club ook in een stadion dat recent gerenoveerd werd. Turkije, Oekraïne, Nederland: hun clubs zitten ons op de hielen op de Europese ranking en ze hebben fantastische stadions", haalt Verheyen aan in Het Nieuwsblad.

Verheyen vindt dat ons land op dat vlak een serieuze achterstand heeft. En maakt zich daarom zorgen voor onze toekomstige status. "Met die stadions genereren zij meer geld. Dat wordt op termijn een factor waardoor je je coëfficiënt kan verliezen. We lopen hopeloos achterop."

De ex-Rode Duivel erkent zelfs jaloers te zijn. "Dat zoiets in een stad als Istanbul kan, op 100 meter van de Bosporus, terwijl het hier altijd gezever is? Ja, voor een stuk is dat jaloezie", besluit Verheyen.

Poll

Heeft Verheyen gelijk?

(704 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws