Clement: Als dit geen strafschop is, wordt het moeilijk om er nog één te krijgen

Clement: "Als dit geen strafschop is, wordt het moeilijk om er nog één te krijgen"

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 23:24vr 16-08-2019 om 23:24

Club Brugge kwam vrijdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen KAS Eupen. Na de match vond Philippe Clement dat het puntenverlies deels te wijten was aan zijn eigen ploeg, maar de trainer van Club Brugge stelde zich ook vragen bij de niet gekregen strafschop na een actie op Vormer. 

"Uiteraard ben ik teleurgesteld dat we twee punten te weinig hebben gepakt. Dat is voor een deel onze eigen verantwoordelijkheid. We speelden niet snel genoeg. Het ritme was niet hoog genoeg. Het was niet evident tegen een tegenstander die met een soort van handbalverdediging speelt en die dikwijls met tien of elf mensen terug is. Dan moet je andere oplossing zoeken. Dit is de eerste keer dat we dit tegenkomen dit seizoen. Voor ons is dit een hele interessante match om lessen uit te trekken", stelde Clement op een persconferentie na de match.

"Anderzijds de momenten dat de kansen er waren, waren we niet precies genoeg. Dat was de voorbije weken anders. Het is dus zeker een groot deel onze verantwoordelijkheid dat we de punten niet hebben gepakt. Maar ik ben ook heel benieuwd wat de uitleg is waarom er geen penalty op Vormer werd gefloten. Ik ben niet de coach die snel iets zegt over beslissingen van de scheidsrechter. Ik geef een voorbeeld. Op Waasland-Beveren zei ik dat ik er vanuit ging dat bij de penalty tegen de beslissing correct was. Maar bij deze fase zat ik op vijftig meter, maar het was voor mij heel duidelijk. Als dit geen penalty is, is het moeilijk om nog een penalty te krijgen."

Poll

Had Club Brugge een strafschop moeten krijgen?

(1384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws