VP Rapport: Ondanks Brugse kwalificatie toch een slecht rapport voor vijf spelers

VP Rapport: Ondanks Brugse kwalificatie toch een slecht rapport voor vijf spelers

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 22:05di 13-08-2019 om 22:05

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 11:00wo 14-08-2019 om 11:00

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Club Brugge plaatste zich dinsdag voor de Play-Offs van de Champions League. VoetbalPrimeur.be stuurt de spelers van Club Brugge na de 3-3 tegen Dynamo Kiev op rapport.

Mignolet – 6,5
Club Brugge had enkele moeilijke momenten, maar Mignolet liet zich niet van de wijs brengen. De nieuwe doelman kreeg zijn eerste, tweede en derde tegentreffer tegen in loondienst van Club Brugge, maar aan geen enkel doelpunt kon de Rode Duivel iets doen.

Mata – 2,5
Laten we kort zijn, dit was de slechtste wedstrijd van Mata ooit bij Club Brugge. De rechtsachter had geen enkel moment grip op zijn tegenstander. Ook bij de tegendoelpunten mocht er met een scheef oog naar Mata worden gekeken.

Mechele – 5,5
Moest in het hart van de verdediging de steken oprapen die Mata en Sobol liet vallen. Geen eenvoudige opdracht. Was bij het uitvoetballen erg onzuiver. Mechele had het zwaar, maar het eigen doelpunt in de slotfase had hij helemaal niet verdiend.

Deli – 7,5
Okereke en Tau werden dit seizoen al vaak geroemd, maar mogelijk is Deli de beste zomeraankoop geweest van Club Brugge. Deli was de enige verdediger op niveau en kopte ook nog eens op een fantastische wijze de 1-1 op het bord.

Sobol – 5,5
Hij was van de Brugse backs de beste, maar dat was niet moeilijk. Het duurde lang alvorens hij in de match zat.

Rits – 4
Rits moet en kan beter, maar was in Kiev bij momenten een schim van zichzelf. Liet Vormer en Vanaken zwemmen op het middenveld.

Vormer – 6
De Nederlander was niet extreem goed of slecht. Zijn 2-2 vlak voor het einde was voor Club Brugge wel schitterend.

Vanaken – 5
Speelde Club Brugge vandaag goed? Nee. Dan zat Vanaken vast niet in de match? Klopt! De echte Vanaken kregen we in Kiev niet te zien. Kwam vaak heel diep op de eigen helft de bal opvragen. Daar zien we hem niet graag. Vanaken willen we dertig meter hoger op het veld zien.

Dennis – 3
De rechterkant van Club Brugge viel meer dan één keer door het ijs. Naast Mata speelde ook Dennis ver onder de maat. Geen enkele actie lukte. Hij werd logischerwijze ook vervangen.

Tau – 4,5
In Zuid-Afrika zulllen ze nu waarschijnlijk boos op ons zijn, maar zouden zijn landgenoten vandaag Tau echt goed hebben gevonden. Aan inzet geen gebrek, maar daar bleef het helaas vaak bij. Had wel een knap opwippertje tot bij Okereke, maar zijn maatje deed er niks mee.

Okereke – 4
Net zoals in de heenmatch was Okereke haast onzichtbaar. In de Jupiler Pro League is hij voorlopig een baas, in de Champions League nog lang niet.

Diatta – 6,5
Zijn invalbeurt deed Club Brugge deugd. Op de flank had hij wel enkele goede actie. Ok, tegen een achterhoede met al wat minuten in de benen, maar toch.

Openda – 7
Een korte invalbeurt, maar eentje om nooit meer te vergeten. Zijn 3-3 was niet het doelpunt van de kwalificatie, maar zo voelde het misschien wel. De volgende keer wel het truitje aanhouden. Dan is er geen twijfel over de treffer en pak je ook geen vermijdbare gele kaart.

Welke cijfers zou jij geven aan de spelers van Club Brugge? Laat het weten in de comments.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Club Brugge de groepsfase van de Champions League?

(1116 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws