STVV moet diep gaan, maar pakt eerste overwinning van het seizoen tegen Standard

STVV moet diep gaan, maar pakt eerste overwinning van het seizoen tegen Standard

11-08-2019 16:25
5

Standard is er niet in geslaagd om het maximum van de punten te houden. Het gaat de boot in tegen STVV, dat een eerste overwinning van het seizoen boekt: 2-1.

Na de 0 op 6 was het van moeten voor STVV. De gemotiveerde Truienaren konden op het eigen veld een inspiratieloos Standard verrassen. Na twee knappe solo's stond het bij de rust 2-0 voor de thuisploeg. Alexandre De Bruyn stak het hele veld over om mooi af te werken. Masoudi wist na een slalom voor doel voor de 2-0 te zorgen.

Na de pauze bleef STVV nog mooi meevoetballen, maar kreeg het het toch wat moeilijk tegen een aanvallender Standard. De Rouches kregen ook nog wat hulp van de VAR en de nieuwe regels. Een kopbal van Renaud Emond raakte de hand van de niets vermoedende Janssen. Scheidsrechter Lardot wees naar de stip: 2-1.

Het doelpunt gaf de Rouches nieuwe moed, wat voor flink wat aanvalsgolven zorgde. Het was overleven voor STVV, dat rekende op een sterk keepende Schmidt en de paal (tot drie keer toe). Een doelpunt viel er niet meer, het bleef 2-1. STVV pakt met de 2-1 de eerste overwinning én punten van dit seizoen. Standard blijft achter met een 6 op 9.