Bölöni droomt van Europese glorie: Ik denk dat 8-0 wel voldoende zal zijn

Bölöni droomt van Europese glorie: "Ik denk dat 8-0 wel voldoende zal zijn"

Gepubliceerd: woensdag 7 augustus 2019 om 21:53wo 07-08-2019 om 21:53

Antwerp speelt donderdagavond zijn eerste Europese wedstrijd in 25 jaar. Het Tsjechische Viktoria Plzen is de tegenstander in de derde voorronde van Europa League.

Coach Laszlo Bölöni beleefde in het verleden als speler en als coach Europese hoogdagen. "Wat ik over Plzen weet? Dat ze een goeie ploeg en lekker bier hebben", vertelde Bölöni volgens Het Nieuwsblad. "Dat weet ik al lang. Destijds in Roemenië konden we af en toe onder tafel wat Tsjechisch bier kopen en dat smaakte zo lekker, veel beter dan het bier dat we hadden in Roemenië."

"Hoeveel keer we moeten scoren voor een goeie uitgangspositie? Ik denk dat 8-0 wel voldoende zal zijn. Even serieus nu: dit is een goeie tegenstander, het zal heel wat moeilijker worden dan onze eerste twee wedstrijden in de Jupiler Pro League. Op Olympiakos verloor Viktoria met zware 4-0 cijfers, maar bij de rust was het wel nog 0-0."

"Zoals altijd willen we van onze eigen sterkte uitgaan en dan kleine aanpassingen doen in functie van de tegenstander. Het blijft wel spijtig dat we niet in ons eigen stadion kunnen spelen, waar we ons thuis voelen. Deze verplaatsing is geen grote handicap, maar dit is toch niet ons stadion. Hopelijk zorgen onze fans voor veel sfeer", besloot de coach van Antwerp.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws