Bölöni liet Van Damme vertrekken bij Antwerp: 'Wilde niet dat ik lastig zou doen'

Bölöni liet Van Damme vertrekken bij Antwerp: 'Wilde niet dat ik lastig zou doen'

02-08-2019 17:14
11

Jelle Van Damme zal niet meer in het shirt van Antwerp te zien zijn. De verdediger kreeg geen contactverlenging bij The Great Old en trok naar zijn jeugdclub Lokeren. Hij blikt nog eens terug op zijn vertrek.

"Dat ik nu in 1B sjot, staat los van mijn prestaties van afgelopen jaar. Dat verhaal is niet door mezelf gestopt," verwijst hij naar het niet krijgen van een contract bij Antwerp.

Er waren nochtans heel wat beloftes om een contractverlenging te bespreken. "Maar de contractbesprekingen werden altijd uitgesteld. 'We praten binnenkort', zeiden ze na de winterstop. Dat werd: 'We praten tijdens play-off 1', en daarna 'na de play-offs'. Ik ben niet achterlijk, snapt ge", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Bölöni
Het zou trainer Laszlo Bölöni geweest zijn die besloten heeft om Van Damme niet te houden. "Uiteindelijk heb ik vernomen dat de trainer niet wilde dat ik lastig zou doen als ik minder zou spelen."

"Pfff. Moet peoplemanagement geen eigenschap van een trainer zijn? Bovendien: ik heb nooit echt moeilijk gedaan. Soit. Dat is nu eenmaal de voetbalwereld. Dus ik heb dat geaccepteerd. Ik wens Antwerp en Bölöni het beste toe", besloot Van Damme.