De Laet terug naar droomclub Antwerp: Ben er nooit vanaf geraakt

De Laet terug naar droomclub Antwerp: "Ben er nooit vanaf geraakt"

24-07-2019 18:44
3

Ritchie De Laet is terug in het land. Na een Australisch avontuur is de verdediger teruggekeerd naar Antwerp. Dat hij ooit zou terugkeren, was vanzelfsprekend voor de verdediger.

De Laet is al van kinds af aan supporter van Antwerp. Al ligt de link geografisch niet zo voor de hand. "Ik ben opgegroeid in Hoboken, waar ik ook begon te voetballen. Niet zo ver van het stadion van Beerschot. Maar in mijn familie was bijna iedereen supporter van Antwerp. Ik zou nooit voor Beerschot kunnen spelen. Onmogelijk", zegt De Laet in Sport/Voetbalmagazine.

Hij leerde al snel Antwerp kennen. "Als kind kwam ik hier op de Bosuil naar wedstrijden kijken. Mijn vader speelde op laag niveau, vaak ‘s zondags om drie uur. Van zodra hij gedaan had, kwamen we naar hier voor de avondwedstrijd. Soms kwam mijn moeder, mijn zus of mijn grootvader ook mee", zegt hij.

"Ik zat in de tribune bij de promotie naar eerste klasse in 2000. Toen we in 2017 promoveerden, heb ik het vliegtuig genomen voor de beslissende match. Antwerp is een virus, waar ik nooit vanaf ben geraakt", aldus De Laet.