'Barcelona wil Messi best mogelijke elftal bieden en aast op wéér een verlenging'

'Barcelona wil Messi best mogelijke elftal bieden en aast op wéér een verlenging'

22-07-2019 20:45

FC Barcelona gaat spoedig met het kamp van Lionel Messi om de tafel om te praten over contractverlenging. De huidige verbintenis van de Argentijn loopt tot 2021. Barcelona wil Messi graag langer aan de club binden en hoopt dat hij bijtekent tot 2023.

Dat meldt ESPN. Mochten Barcelona en Messi een akkoord bereiken, dan gaat de aanvallende middenvelder zijn tiende (!) contract sinds 2004 ondertekenen. Frank Rijkaard liet Messi in dat jaar debuteren. 

De onderhandelingen worden gevoerd door Barcelona-voorzitter Josep Mario Bartomeu. Messi zelf zit niet in de onderhandelingstafel, zijn vader Jorge, die tevens zijn zaakwaarnemer is, wel. Barcelona heeft de optie om het huidige contract van Messi met één jaar te verlengen, tot 2022, maar de club hoopt juist dat er een volledig nieuwe verbintenis ondertekend wordt. 

Messi is veruit de bestbetaalde speler van Barcelona, maar veel meer zal Bartomeu hem niet kunnen bieden. De preses is zich ervan bewust dat Messi geld niet meer het belangrijkste vindt en hoopt hem in plaats daarvan het best mogelijke elftal te bieden. Barcelona wacht op de eerste Champions League-winst sinds 2015.