Kompany verdedigt zich: Dan moet je ook leven met de consequenties

Kompany verdedigt zich: "Dan moet je ook leven met de consequenties"

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 07:45ma 22-07-2019 om 07:45

Vincent Kompany staat deze week voor zijn grote vuurdoop. Thuis tegen KV Oostende is enkel een zege goed genoeg. In de voorbereiding vielen de resultaten tegen, maar Kompany maakt zich geen zorgen.

De Rode Duivel is namelijk aan het bouwen aan zijn elftal. "Ik ben ultrapositief over het voetbal dat we in de voorbereiding gebracht hebben."We hadden tenminste balbezit. Kijk, er is een visie. Dan moet je ook leven met de consequenties", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Anderlecht kreeg tegen Hamburger SV wel erg weinig kansen. "Gevaar creëren, dat is de laatste fase in ons proces. De moeilijkste ook. Wat nu gebeurt, is dus normaal. Ik heb dat ook aan de ploeg uitgelegd op voorhand. Ik wist dat het zo zou lopen, bij Manchester City destijds is dat ons ook overkomen. Het komt wel goed. Nu scoorden we toch ook al twee keer? En we hadden er meer moeten maken."

Ook de jeugdproducten vallen in de smaak. "De jeugd heeft indruk op mij gemaakt. We zijn ook met hen nooit weggespeeld. Weet je, qua filosofie zitten we voor op
schema. Ik hoop alleen dat iedereen deze aanpak een kans geeft. Het is nu gewoon een kwestie van finetuning. Eerst moet er goed voetbal zijn, dan volgen de resultaten vanzelf."

Poll

Kan de huidige spelerskern van Anderlecht kampioen worden?

(978 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws