Verheyen verwacht moeilijkheden voor Kompany: Dat wordt niet evident

Verheyen verwacht moeilijkheden voor Kompany: "Dat wordt niet evident"

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 12:45zo 21-07-2019 om 12:45

Vincent Kompany debuteert volgend weekend als speler/trainer in de Jupiler Pro League. De terugkeer van de Rode Duivel naar RSC Anderlecht is dé stunt van de transfermercato, maar volgens analist Gert Verheyen wordt het geen makkelijke opdracht voor Kompany.

"Hij zal met argusogen gevolgd worden. Hij zal ook weleens in de fout gaan en dan zal iedereen daarop springen. Ik vind het knap dat hij dat doet, maar anderzijds ook chapeau van Anderlecht dat de club het rond heeft gekregen", vertelde Verheyen tijdens een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik wil wel geloven dat Kompany kan slagen als speler-trainer, maar het wordt niet evident. In mijn negen maanden als coach heb ik geen minuut tijd gevonden om te lopen of te fietsen. Hopelijk lukt Kompany dat wel. Als speler moet je naast je trainingen ook rust nemen."

"Je kunt niet al je vrije momenten in je job als ­trainer stoppen. Een van de moeilijkheden die ik nog zie, is dat je als voetballer altijd in de eerste plaats je eigen match moet spelen. Je eigen prestatie moet goed zijn. Vandaaruit kan je je met de ploeg gaan bezighouden. Dat wordt niet evident", besluit Verheyen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws