Dewaest helpt Genk aan Supercup met twee doelpunten tegen KV Mechelen

20-07-2019 22:20 Laatste update: 22:26
32

KRC Genk heeft de eerste prijs van het seizoen in huis gehaald. In eigen huis was het te sterk voor KV Mechelen. Genk won met 3-0, na doelpunten van Sébastien Dewaest en Dante Vanzeir.

In de beginminuten van de partij was het balbezit duidelijk voor landskampioen Genk. Een doelpunt van Piotrowski werd terecht afgekeurd voor handspel, Niet veel later viel dat doelpunt wel. Sébastien Dewaest was er na een vrije trap snel bij en schoot de 1-0 in doel.

Genk nam de voet wat van het gaspedaal, waardoor ook Malinwa beter in de wedstrijd kwam. De beste kansen bleven toch voor Genk. Verrips hield echter tot de rust die 1-0 achterstand op het bord.

Dewaest, killer van KVM
Een nieuwe helft, maar hetzelfde verhaal in de tweede helft. Balbezit: Genk. De beste kansen: Genk. Voor Malinwa bleef het bijzonder moeilijk om doelman Danny Vukovic echt aan het werk te zetten.

Keer op keer had Malinwa geen verhaal tegen de loopacties van Dewaest bij vrije trappen en hoekschoppen. Ook niet bij het tweede doelpunt, de kersverse kapitein van Genk kopte de bal makkelijk in doel.

Een ommekeer van KV Mechelen kwam er ook niet meer aan. Malinwa bleef het moeilijk hebben, Genk tikte de wedstrijd rustig uit en wist nog te scoren via Dante Vanzeir. 3-0 de eindstand.

View this post on Instagram

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor KRC Genk! Na de 3-0 overwinning tegen KV Mechelen wint het de Supercup! #gnkkvm #supercup #jpl #krcgenk #genk #kvmechelen