'Anderlecht probeert leeg Lotto Park en thuisdebuut Kompany te redden'

'Anderlecht probeert leeg Lotto Park en thuisdebuut Kompany te redden'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 13:10wo 17-07-2019 om 13:10

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 13:20wo 17-07-2019 om 13:20

Bij RSC Anderlecht kijken de fans uit naar de eerste thuismatch onder leiding van Vincent Kompany. Toch is het maar de vraag of de paars-witte fans daarbij mogen zijn. Anderlecht moet immers nog altijd een match achter gesloten deuren vrezen.

Vorig seizoen gingen enkele fans van Anderlecht tijdens de Play-Offs tegen Standard over de schreef. In Luik moest de match gestaakt worden na enkele incidenten. Anderlecht moest ondertussen al een boete betalen en verloor de match met 5-0. Ook moest paars-wit een sensibiliseringsactie aanvaarden.

Anderlecht kreeg ook te horen dat een match achter gesloten deuren moet spelen. Paars-wit vecht donderdag die straf bij het BAS aan. Dat meldt Sporza. Indien Anderlecht geen goed nieuws krijgt, blijft het Lotto Park leeg bij de eerste thuismatch van het seizoen. Op 28/07 begint Anderlecht aan de competitie met een thuismatch tegen KV Oostende. 

Voor Anderlecht is er trouwens hoop. In 2017 hing Standard na incidenten tegen Charleroi een straf van twee matchen zonder publiek boven het hoofd. Via het BAS verdween die sanctie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws