'Steemans tekent verzet aan en wil zittingen Propere Handen laten herdoen'

'Steemans tekent verzet aan en wil zittingen Propere Handen laten herdoen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:15ma 15-07-2019 om 08:15

Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) moet mogelijk nieuwe zittingen houden rond Operatie Propere Handen. De verdediging van Thierry Steemans, de voormalige financieel directeur van de club, heeft dat gevraagd. Het bondsparket werkte met een onvolledig dossier, vindt Steemans.

Het Nieuwsblad meldt dat Steemans zich grote vragen stelt bij het dossier. Toen hij vorige week werd ondervraagd, kwamen er dingen naar boven die helemaal niet in het dossier stonden.

"Die vragen gingen onder meer over bepaalde WhatsApp-berichten vlak voor de match tegen Waasland-Beveren", aldus advocaat Joris Van Cauter. "Daaruit bleek dat mijn cliënt en andere bestuurders probeerden om de opstelling van de tegenstander te weten te komen. Voor ons zijn dat elementen die essentieel zijn voor onze eigen verdediging en die dus in het bondsdossier opgenomen hadden moeten worden.”

Steemans heeft bij het BAS dan ook een verzoek ingediend om de debatten te laten heropenen. Voor de start van de competitie heeft dat niet meteen gevolgen, want die kan van start gaan mét KV Mechelen. Beerschot-Wilrijk tekende verzet aan en kreeg gelijk van een Brusselse rechtbank, maar de Pro League heeft al verzet aangetekend. Daardoor kan de competitie toch starten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws