Odjidja over zijn nieuwe rol als aanvoerder: Dat was mijn voorwaarde

Odjidja over zijn nieuwe rol als aanvoerder: "Dat was mijn voorwaarde"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 16:33zo 14-07-2019 om 16:33

Vadis Odjidja heeft een nieuw, verbeterd contract getekend bij AA Gent en wordt vanaf volgend seizoen kapitein in plaats van Nana Asare. Bij zijn contractverlenging kwam die aanvoerdersband echter niet ter sprake.

"Die vraag is pas later gekomen. Mijn antwoord was dat ik het enkel wou doen als Nana (Asare, de vorige aanvoerder, red.) het oké vond. Ik wou niet dat Nana het gevoel heeft dat ik hem die band heb afgepakt of dat ik iets gedaan heb wat niet correct is. Dat was mijn voorwaarde en dat heb ik ook aan de voorzitter gezegd. Zij zouden daar met Nana over praten", vertelt Odjidja tijdens een interview met Het Laatste Nieuws.

De nieuwe kapitein van de Buffalo's heeft nadien wel met zijn voorganger overlegd. "Ik heb achteraf zelf met hem gesproken. Ik heb gevraagd om mij bij te staan en even belangrijk te blijven voor de ploeg. Hij is heel lang kapitein geweest, hij heeft dat heel goed gedaan. In een ploeg zijn er soms dingen die veranderen, maar hopelijk kan hij de ploeg en mij blijven helpen."

Dat Asare niet gelukkig is met de situatie wil Odjidja niet bevestigen. "Ik kan enkel zeggen dat ik die voorwaarde gesteld heb en dat Nana achteraf tegen mij gezegd heeft dat alles oké was. Ik wil dat iedereen zich goed voelt in de groep. Ik wil niet dat er problemen komen door zulke zaken", besluit Odjidja.

Poll

Was het een goede keuze van KAA Gent om van kapitein te veranderen?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws