Spanning te snijden voor Antwerp en KAA Gent: Weten niet hoe UEFA reageert

Spanning te snijden voor Antwerp en KAA Gent: "Weten niet hoe UEFA reageert"

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 15:00do 11-07-2019 om 15:00

KV Mechelen mag dit seizoen toch aantreden in 1A, maar wat betekent dat voor de Europa League? Antwerp weet nog altijd niet of het binnenkort de tweede voorronde moet spelen tegen Viitorul Constanta.

Het BAS laat KV Mechelen starten in Eerste Klasse A, maar dat betekent niet dat de club wordt vrijgesproken. KV Mechelen kan nog altijd gestraft worden voor matchfixing, waardoor ze ook geen Europees voetbal mogen spelen. Een bijzonder onduidelijke situatie, zo weten ze ook bij Antwerp.

"We weten eigenlijk niets meer na gisteren. We proberen er dan ook niet mee bezig te zijn en bereiden ons voor op die wedstrijd tegen Viitorul Contstanta alsof we die ook gaan spelen", aldus sportief adviseur Sven Jaecques bij Sporza.

Antwerp kan nog niet starten met de ticketverkoop, en dat is bijzonder vervelend. "De uitspraak van het BAS handelt niet over de schuldvraag. Dat wordt later nog duidelijk. Wijzelf, AA Gent en Standard zijn betrokken partij, net als het hele Belgische voetbal. Als we niet tijdig tot een oplossing komen, weten we ook niet hoe de UEFA zal reageren."

Geen verder commentaar
Over Operatie Propere Handen zelf praat Antwerp liever niet. "We hebben als club besloten om er niet inhoudelijk op te reageren. Er zijn heel veel dingen gebeurd in het Belgische voetbal, maar wij hebben geen enkel dossier inhoudelijk kunnen inkijken. Het is dan ook heel moeilijk om daar een mening over te vormen."

Poll

Mag KV Mechelen voor jou Europees spelen?

(276 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws