Kompany drukt zijn stempel bij Anderlecht: Dat is nog niet gezien in België

Kompany drukt zijn stempel bij Anderlecht: "Dat is nog niet gezien in België"

Gepubliceerd: maandag 8 juli 2019 om 11:46ma 08-07-2019 om 11:46

Laatste update: maandag 8 juli 2019 om 11:47ma 08-07-2019 om 11:47

RSC Anderlecht verloor zaterdag 5-2 van Ajax. Toch verloopt volgens Pieter Gerkens de aanpassing naar het systeem van Vincent Kompany steeds vlotter. Ook de combinatie van speler-trainer slaat aan, aldus Gerkens.

Zo legt Kompany bij Anderlecht meteen de nadruk op het uitvoetballen en de hoge pressing. "Vooral op dat eerste legt Kompany enorm de nadruk, tot in het extreme zelfs. Bij Hein moesten we ook van achteruit opbouwen, maar wat we onder Kompany doen is, denk ik, nog niet gezien in België", aldus Gerkens tegenover Het Laatste Nieuws.

De rol van Kompany als speler-coach heeft haar effect niet gemist. Ook Gerkens was benieuwd of zo een dubbele rol bij een club als Anderlecht zou werken. "Maar we werden allemaal aangenaam verrast. In principe traint Vincent gewoon met de groep mee, en dan is hij gewoon één van ons."

Een geboren leider
"Maar tussen de verschillende trainingen door, neemt hij uitgebreid de tijd om dingen uit te leggen. Klaar en duidelijk. Dat is wat de club en de spelersgroep nodig had na vorig rotseizoen. Kompany heeft veel aandacht voor details."

Anderlecht heeft met Kompany dan ook perfectionist in huis gehaald. "Hij wil dat we iedere training beter worden. Voor iedere training toont hij tien minuten beelden van de vorige training. Uit de fouten die we maakten, moeten we leren en daarmee gaan we aan de slag", besluit Gerkens.

Poll

Denk jij dat Kompany Anderlecht weer op de rails zal krijgen?

(1371 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws