Ochoa brengt Mexico in de halve finales van Gold Cup, scorende David uitgeschakeld

Ochoa brengt Mexico in de halve finales van Gold Cup, scorende David uitgeschakeld

Gepubliceerd: zondag 30 juni 2019 om 07:15zo 30-06-2019 om 07:15

Laatste update: zondag 30 juni 2019 om 07:24zo 30-06-2019 om 07:24

Mexico heeft zich zaterdagnacht Belgische tijd geplaatst voor de halve finales van de Gold Cup. In de kwartfinales schakelde het na strafschoppen Costa Rica uit. Guillermo Ochoa van Standard vervulde daarbij een heldenrol. Voor Canadees Jonathan David van KAA Gent is het toernooi over.

Tijdens de reguliere speeltijd kwam er geen winnaar uit de bus. Vlak voor de pauze opende Raul Jimenez de score voor Mexico. In het begin van de tweede helft was alles te herdoen. Bryan Ruiz (ex-KAA Gent) wist Ochoa vanaf elf meter te verslaan. Na de 1-1 werd er niet meer gescoord, ook niet in de verlengingen.

Uiteindelijk moesten strafschoppen beslissen over een plaats in de halve finale. Die begonnen nochtans slecht voor Mexico. Jimenez mistte de eerste bal van de Mexicanen. Gelukkig voor Ochoa en co trapte Randall Leal de derde strafschop van Costa Rica naast. Daarna bleef het gelijk opgaan. Onder meer Oscar Duarte (ex-Club Brugge) en Héctor Moreno scoorden. Carlos Salcedo bracht Mexico 5-4 voor. Daarna stopte Ochoa de poging van Keysher Fuller en mocht het feest in Mexico losbarsten.


In de halve finales neemt Mexico het op tegen Haïti. Dat land was met 3-2 te sterk voor Canada, waar Jonathan David van KAA Gent weer scoorde. De andere halve finale is nog niet bekend. Eerst moeten nog Jamaica versus Panama en de Verenigde Staten versus Curaçao worden gespeeld in de de kwartfinales van de Gold Cup.

Poll

Gaat Mexico de Gold Cup winnen?

(117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws