'Exit Benitez op St. James' Park: Spaanse manager slaat miljoenenaanbieding af'

'Exit Benitez op St. James' Park: Spaanse manager slaat miljoenenaanbieding af'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 12:00zo 23-06-2019 om 12:00

Een defintieve breuk tussen Newcastle United en Rafa Benitez lijkt aanstaande. Volgens boulevardkrant The Sun heeft de Spaanse manager een contractvoorstel van Newcastle naast zich neergelegd. De huidige verbintenis van Benitez loopt op 30 juni af. 

Newcastle heeft een aantal verwoede pogingen gedaan om de oud-trainer van onder meer Liverpool, Real Madrid en Chelsea langer te binden. Benitez kon op St. James' Park een jaarsalaris van ruim 6,5 miljoen gaan verdienen. The Magpies kregen echter nul op het rekest. 

Volgens The Sun moet het gek lopen, wil Benitez (59) over ruim een week nog trainer zijn van Newcastle United. De Premier League-club staat op het punt om te worden overgenomen door Sheikh Khaled bin Zayed Al Nehayan. Onderhandelingen met eigenaar Mike Ashley verlopen echter heel traag en omdat Benitez duidelijk wil(de), zou hij nu besloten hebben om te vertrekken. 

Diverse media melden dat de manager een lucratieve aanbieding uit China op zak heeft. Dalian Yifang is bereid om Benitez ruim 13 miljoen euro per seizoen te betalen. Sinds maart 2016 was hij werkzaam bij Newcastle. 

Poll

Een goede keuze van Benitez

(72 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws