'Anderlecht dan toch tegen Ajax, maar in Amsterdam'

'Anderlecht dan toch tegen Ajax, maar in Amsterdam'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 08:32wo 19-06-2019 om 08:32

Laatste update: zaterdag 22 juni 2019 om 22:10za 22-06-2019 om 22:10

RSC Anderlecht behaalde dan wel geen Europees voetbal, met enkele oefenwedstrijden tegen aantrekkelijke teams hoopt het de pijn bij de fans te verzachten. Zo stond ook Ajax op de planning, maar dat feestje gaat niet door, aldus Het Nieuwsblad.

De oefenpartij tussen Anderlecht en Ajax stond gepland op 6 juli. Beide clubs bereikten zelfs al een akkoord. Enkel de lokale autoriteiten moesten hun fiat geven, en daar liep het mis. De burgemeester van Anderlecht blies de wedstrijd tegen de Nederlandse kampioen af, aangezien die dag de Tour de France vertrekt in Brussel.

Voor de fans van Anderlecht zal dit ongetwijfeld vervelend zijn, aangezien Ajax furore maakte het voorbije seizoen. Daarnaast is de band tussen beide supporterskernen al jarenlang uitstekend, waardoor een onderlinge wedstrijd altijd welkom is.

Hamburg SV in de plaats
Als alternatief legde Anderlecht dan maar een oefenwedstrijd vast tegen Hamburger SV, een ex-club van Vincent Kompany. De Duitse traditieclub wil komend seizoen graag weer de promotie naar de Bundesliga afdwingen.

Update 22/06, 22.10: Er komt dan toch een oefenduel tussen Anderlecht en Ajax. Het duel blijft plaatsvinden op 6 juli. De match verhuist wel van Brussel naar Amsterdam en begint om 19 uur. Dat weet La Dernière Heure. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws