Tabula rasa bij Anderlecht: 'Viertal moet blijven, alle anderen 'mogen' weg'

Tabula rasa bij Anderlecht: 'Viertal moet blijven, alle anderen 'mogen' weg'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 07:15wo 12-06-2019 om 07:15

Er staat een complete tabula rasa te gebeuren RSC Anderlecht. Naast inkomende transfers worden er ook een pak vertrekkende spelers verwacht. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er maar weinigen die gerust mogen slapen.

De krant schrijft namelijk dat er maar vier spelers zijn waar Anderlecht absoluut met verder wil. Het gaat om de jongeren Yari Verschaeren (17), Sebastiaan Bornauw (20), Francis Amuzu (19) en Jérémy Doku (17). Hun vertrek is onbespreekbaar voor de Brusselaars.

Voor Amuzu doet Anderlecht een extra inspanning, want de entourage van de flankaanvaller houdt de boot – gezien het aanstaande EK onder 21 jaar - nog af voor contractverlenging. Zijn huidige overeenkomst loopt nog maar één jaar, al wil paars-wit dat snel verlengd zien.

Zomerse leegloop
Een vertrek van praktisch alle andere spelers, tegen de juiste prijs, is wel bespreekbaar. Met Alexis Saelemaekers (onvolwassen en te weinig rendement), Sven Kums en Thomas Didillon staan daar enkele opvallende namen tussen. Voor alle duidelijkheid: zij moeten Anderlecht niet verlaten, maar een transfer is wel bespreekbaar.

Wie wél andere oorden moeten opzoeken, zijn onder meer Dennis Appiah en Adrien Trebel. Ook wil Anderlecht afscheid van een pak huurlingen die binnenkort terugkeren. Er wordt daarbij gedacht aan Alexander Chipciu, Silvére Ganvoula en co.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is een grote kuis nodig bij Anderlecht?

(876 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws