Kat Kerkhofs laat zich uit over toekomst van Dries: Dat kan veel kapotmaken

Kat Kerkhofs laat zich uit over toekomst van Dries: "Dat kan veel kapotmaken"

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 12:15di 11-06-2019 om 12:15

Dries Mertens lijkt stilaan een meubelstuk te worden bij Napoli. Ook op zijn 32ste denkt de Rode Duivel nog niet aan vertrekken, ondanks interesse uit China. Zijn vrouw Kat Kerkhofs is blij met die beslissing. 

"Tegen het einde van een voetbalcarrière begint dat soort clubs zich te roeren", vertelt ze aan Humo. "Ik snap dat het verleidelijk is. Dries zegt: 'We moeten één of twee jaar opofferen, maar daarna zijn onze kleinkinderen veilig.' Waarop ik: 'En dan? Die kleinkinderen zullen toch moeten werken?'"

Kat vindt niet dat zo'n transfer evident is. "Eén of twee jaar is ook niet niks. Wij zijn mensen die het moeten hebben van ons sociaal leven, zon, terrasjes... Ik kan mij niet inbeelden dat we in China gelukkig zouden zijn. En dan is één jaar lang. Het kan ook veel kapotmaken. Zeg nooit nooit, en ik heb niks tegen de mensen die wél voor dat avontuur kiezen, maar voorlopig win ik de discussies."

Het Midden-Oosten is al helemaal uitgesloten. "Neem mij mee naar Saudi-Arabië - waar ik het uit ethische bezwaren al moeilijk mee zou hebben - en ik vlieg meteen de bak in. Ik zou gegarandeerd nietsvermoedend buitenkomen met blote schouders en een cocktail: écht iets voor mij! Maar vooraleer mijn uitspraken in de buitenlandse pers worden overgenomen: dit is geen uitnodiging voor clubs om méér geld te bieden, hè. Blijf weg met jullie riante bedragen!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Kat daar gelijk in?

(404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws