Afscheid na Nations League: Ik heb de laatste vijftien dagen alleen maar gehuild

Afscheid na Nations League: "Ik heb de laatste vijftien dagen alleen maar gehuild"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 23:56ma 10-06-2019 om 23:56

Alberto Undiano Mallenco nam gisteren na de Nations League-finale tussen Nederland en Portugal afscheid van het bestaan als scheidsrechter en dat viel hem zwaar. De Spanjaard floot negentien jaar op het allerhoogste niveau.

De finale van de Copa del Rey en de finale van de Nations League waren de laatste twee wedstrijden in de lange carrière van de Spaanse arbiter. "Ik heb de laatste vijftien dagen alleen maar gehuild", tekent Marca op uit de mond van Undiano Mallenco.

Toen hij voor het laatst floot, zondagavond in Porto, bezegelde hij het lot van Oranje. Dat weerhield een tweetal spelers er niet van om zich te bekommeren om de scheidsrechter. "Cristiano Ronaldo en de keeper van Nederland (Jasper Cillessen, red.) kwamen me het allerbeste wensen. Zij wisten dat het mijn laatste wedstrijd was."

"Die laatste twee wedstrijden waren belangrijke en mooie momenten uit mijn loopbaan", kijkt Undiano Mallenco terug. "Maar als ik één moment moet kiezen was het dat ik de leiding had over het openingsduel op het WK van 2010 in Zuid-Afrika."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Portugal

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws