Wesley op weg naar Aston Villa: tien mogelijke opvolgers voor Club Brugge

Wesley op weg naar Aston Villa: tien mogelijke opvolgers voor Club Brugge

15-06-2019 23:15
33

Het hoge woord is er uit: Wesley Moraes staat op de drempel van een transfer naar Aston Villa. Club Brugge ontvangt met 25 miljoen euro de hoofdprijs voor de Braziliaanse spits. Dankzij de jackpot heeft Club alle middelen om een geschikte opvolger aan te trekken. VoetbalPrimeur.be zoekt alvast mee.

VoetbalPrimeur.be speurde in Europa en daarbuiten naar een soortgelijk type als Wesley. Naast een imposante fysiek (Wesley is 1m91) moet de nieuwe 'nummer 9' ook kunnen scoren met links, rechts en met het hoofd. Wesley was zelf 19 toen hij voor 1 miljoen euro werd gekocht van het Slowaakse AS Trencin. Blauw-Zwart moet voortborduren op dergelijk beleid. Het is daarom van belang dat de clubleiding geen extreme bedragen neertelt en de volgende keer opnieuw winst kan maken. Deze vereisten brachten de volgende criteria naar voren: hij is minstens 1m87, scoort gemakkelijk, is tussen de 19 en 25 jaar oud en heeft een geschatte marktwaarde van maximaal 5 miljoen euro.

Adolfo Gaich (Argentinië, 20 jaar)
Club: Club Atlético San Lorenzo (Arg)
Marktwaarde: 5 miljoen euro
Bijnaam: De Tank. Geldt in zijn thuisland als een van de meest veelbelovende centrumspitsen. Liet met drie goals op het WK U20 zien waarom. Door zijn optreden in Polen is zijn prijskaartje wel veranderd. Het vergt een fikse investering, maar een die zich op termijn waarschijnlijk dubbel en dwars uitbetaald. Benfica ligt overigens al in de markt.

Blessing Eleke (Nigeria, 23 jaar)
Club: FC Luzern (Zwi)
Marktwaarde: 4 miljoen euro
Eleke gooide dit seizoen met 17 treffers in 39 optredens hoge ogen in Zwitserland. De krachtpatser trok afgelopen winter de interesse van Anderlecht, maar tot een overstap kwam het niet op Deadline Day.  

Alexander Isak (Zweden, 19 jaar)
Club: Borussia Dortmund (Dui)
Marktwaarde: 3 miljoen euro
Is in Zweden al omgedoopt tot de 'nieuwe Zlatan'. Toen hij 17 was betaalde Dortmund 9 miljoen euro voor hem. Om minuten te maken werd hij het afgelopen half jaar gestald bij het Nederlandse Willem II. Isak was met 14 goals en 7 assists in 18 optredens een regelrechte sensatie. Duitse bronnen melden dat Isak desondanks voor negen miljoen euro op de transferlijst is geplaatst. Pär Zetterberg bevestigde recent dat Isak ook wordt gevolgd door Anderlecht.

Update 12/06: door Isak kan intussen een streep. Hij gaat aan de slag bij het Spaanse Real Sociedad.

Janni Serra (Duitsland, 21 jaar)
Club: Holstein Kiel (Dui)
Marktwaarde: 3 miljoen euro
De 21-jarige Serra stond in de jeugdopleiding van Borussia Dortmund te boek als een doelpuntenmachine. Tot een doorbraak kwam het niet, want hij trok naar Holstein Kiel. Een slimme zet, want op het tweede niveau ontwikkelde hij zich met een tiental doelpunten ijzersterk. Zodanig, dat eersteklasser Eintracht Frankfurt en Fortuna Dusseldorf aan hem zouden denken.

Nikolay Komlichenko (Rusland, 23 jaar)
Club: Mlada Boleslav (Slw)
Marktwaarde: 2,5 miljoen euro
Het goudhaantje kan in navolging van Wesley andermaal in Slowakije ontdekt kunnen worden. Komlichenko deed dit seizoen liefst 29 keer de netten trillen voor Mlada Boleslav. Club moet in het geval van interesse snel zijn, want de club staan in de rij. Komlichenko werd eerder nog gelinkt aan Anderlecht.

Paul Onuachu (Nigeria, 25 jaar)
Club: FC Midtjylland (Den)
Marktwaarde: 2,5 miljoen euro
Ook deze naam heeft u al voorbij zien komen op VoetbalPrimeur.be. Landskampioen Racing Genk heeft hem naar verluidt hoog op de verlanglijst staan, maar achtte de twee meter lange Nigeriaan voorlopig te duur. Gezien zijn 74 goals (181 duels) begrijpen wij wel waarom Midtylland haar uitblinker niet zonder slag of stoot laat gaan.

Robert Glatzel (Duitsland, 25 jaar)
Club: 1. FC Heidenheim 1846 (Dui)
Marktwaarde: 2 miljoen euro
Het bescheiden Heidenheim was met een vijfde plaats een verrassing in de 2. Bundesliga. Heidenheim kwam amper twee punten tekort voor promotie. De tweebenige Glatzel was met 13 treffers in 26 competitieduels een belangrijke schakel. Hoogtepunt was echter zijn hattrick in de bekerthriller tegen Bayern München (5-4 verlies). Glatzel kan al rekenen op belangstelling vanuit de Bundesliga.

Jens Odgaard (Denemarken, 20 jaar)
Club: Sassuolo (Ita)
Marktwaarde: 2 miljoen euro
De spits van de toekomst voor het Deense nationale elftal. Sassuolo maakte vorige zomer vijf miljoen euro aan Internazionale voor het toptalent, die in Denemarken al debuteerde met 16 jaar. Lang, krachtig, maar technisch behoorlijk vaardig. Na een topseizoen bij de beloften is de stap naar een basisplaats de Serie A mogelijk nog te groot. Een uitleenbeurt zou een perfecte optie zijn.

Andrija Novakovich (Verenigde Staten, 22 jaar)
Club: Reading (Eng)
Marktwaarde: 1,5 miljoen euro
Eigendom van het Engelse Reading, maar de voorbije twee jaar actief op de Nederlandse velden. De drievoudig international had hem 32 treffers in 69 duels goed naar zijn zin bij onze noorderburen. Novakovich wist bij promovendus Fortuna Sittard ook te overtuigen in de hoogste afdeling. Niet alleen met zijn goals, maar ook met zijn spel.

Robert Bozenik (Slowakije, 19 jaar)
Club: MSK Zilina (Slw)
Marktwaarde: 475.000 euro
Bozenik kende met 11 treffers in 22 wedstrijd een goed debuutseizoen in de Fortuna Liga. Ter vergelijking: Wesley deed in Slowakije slechts zes keer de netten trillen. Genk staat bekend om haar formidabele scouting en zou al overtuigd zijn. Volgt Club? De vraagprijs is niet min: vier miljoen euro. Durft de Belgische top dat risico aan?

No Poll