OFFICIEEL: Anderlecht ziet target voor acht miljoen euro vertrekken

OFFICIEEL: Anderlecht ziet target voor acht miljoen euro vertrekken

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 15:15wo 12-06-2019 om 15:15

Alexander Isak verruilt Borussia Dortmund voor Real Sociedad. Dat hebben de Duitse en Spaanse club woensdagmiddag bekendgemaakt. Zo vist Anderlecht definitief achter het net.

De negentienjarige Isak speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Willem II en liet met dertien doelpunten in zestien wedstrijden een onuitwisbare indruk achter. Een groot aantal clubs was in de markt voor de spits, waaronder Anderlecht én Real Madrid. Real Sociedad heeft de slag om zijn handtekening echter gewonnen. Isak tekent voor vijf seizoenen in Spanje en wordt woensdag gepresenteerd in San Sebastian.

Sociedad betaalt acht miljoen euro voor Isak, die Dortmund twee jaar geleden nog negen miljoen euro kostte. Bij de Duitse topclub wist hij niet door te breken. "We wensen Alex heel veel succes in Spanje en zullen zijn prestaties blijven volgen", reageert Michael Zorc, sportief directeur van Dortmund. Bij Sociedad, dat afgelopen seizoen als negende eindigde in de Primera División, wordt Willian José de belangrijkste concurrent van Isak.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Anderlecht vol voor Isak moeten gaan?

(470 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws