'Kindermans wint aan belang en gezag binnen de nieuwe structuur van Anderlecht'

'Kindermans wint aan belang en gezag binnen de nieuwe structuur van Anderlecht'

Gepubliceerd: donderdag 30 mei 2019 om 10:07do 30-05-2019 om 10:07

Na een dramatisch seizoen is Anderlecht zich aan het herbronnen. In het nieuwe te voeren beleid moet de eigen jeugdopleiding een nog prominentere rol krijgen. Jean Kindermans wint daarbij aan belang, schrijft Sport/Voetbalmagazine

Kindermans, hoofd van de opleiding, is momenteel bezig om meerdere jongeren met het status van toptalent voor Anderlecht te behouden. Kindermans moet daarbij opboksen tegen concurrentie vanuit Duitsland en Engeland. Kindermans probeert de spelers en ouders te overtuigen met zijn verhaal. "Wij kunnen niet uitpakken met monsterbedragen qua tekengeld en salaris - daar doen wij gewoon niet aan mee - maar we kunnen een speler wel een contract aanbieden met het vooruitzicht om profvoetballer te worden. Dat is ons beleidsplan", legt hij uit in het magazine.

Ondertussen zou zijn gezag onder Michael Verschueren zijn toegenomen. Zo heeft Kindermans een belangrijkere stem in het transferbeleid dan ten tijde van Herman Van Holsbeeck. "Ik vind het logisch dat de jeugdopleiding vertegenwoordigd is in het transfercomité. Om te vermijden dat spelers worden aangekocht terwijl wij binnen de jeugdopleiding weten dat er jongens klaar zijn of klaargestoomd kunnen worden voor bepaalde posities", aldus Kindermans.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws