Opvallend: 'Genk en Anderlecht hebben de 'midfield maestro's' van de JPL

Opvallend: 'Genk en Anderlecht hebben de 'midfield maestro's' van de JPL

27-05-2019 20:31
16

Sven Kums heeft dit seizoen heel wat kritiek gekregen bij RSC Anderlecht. De middenvelder zou niet naar behoren presteren. De cijfers geven echter aan dat hij dit seizoen de 'midfield maestro' is van de JPL.

Bjorn De Cock, die data bij elkaar houdt van de Belgische competitie, komt namelijk met een opvallende conclusie. Zo blijkt dat Kums de meest aangekomen passes heeft in de Jupiler Pro League. Daarnaast blijkt hij ook de op één na meeste passes per negentig minuten achter zijn naam te hebben staan.

De grootmeester is Alejandro Pozuelo, met iets meer dan 60 passes per wedstrijd. Hij is echter minder accuraat dan Sven Kums. Ruslan Malinovskyi volgt op een derde plek qua aantal passes per wedstrijd.

Naast Kums blijkt ook Adrien Trebel bijzonder accuraat geweest te zijn dit seizoen, al heeft hij minder dan 55 passes per wedstrijd achter zijn naam staan. Ook Elohim Rolland (KV Kortrijk) en Geoffry Hairemans (Antwerp) kunnen rekenen op goede statistieken. Van assistenkoning Hans Vanaken is er geen spoor op de grafiek.