Wagner eist zwaarste straffen voor KV Mechelen:  ‘Zelfs geen bekervoetbal’

Wagner eist zwaarste straffen voor KV Mechelen: ‘Zelfs geen bekervoetbal’

Gepubliceerd: zaterdag 25 mei 2019 om 08:26za 25-05-2019 om 08:26

Kris Wagner zal zaterdag zijn strafvordering tegenover alle betrokken partijen in het matchfixingdossier voorleggen. Het Laatste Nieuws meldt dat de bondsprocureur de zwaarste straffen eist.

Wagner heeft een pleidooi van enkele uren voorbereid, waarin hij de matchfixing bewezen acht. Hij baseert zich daarbij op de telefoontaps. “Bij lectuur van die uitgetikte telefoontaps blijkt in sommige gevallen dat het eigenlijk nog erger is, of nog duidelijker, dan wat in de processen-verbaal staat”, klinkt het.

Voor KV Mechelen en de betrokken bestuursleden eist Wagner de zwaarste straffen. ‘Voor de club betekent dit niet alleen de degradatie naar 1B en een puntenhandicap van 12 punten, te verdelen over 2 periodes. Wagner eist ook dat KV Mechelen een verbod voor één seizoen krijgt voor de Beker van België en dat de club volgend seizoen tevens uitgesloten wordt voor Europees voetbal.’

Ook voor de Mechelse bestuursleden wil Wagner ferme straffen: een schorsing van 10 jaar voor Johan Timmermans, Thierry Steemans en Olivier Somers en een van 7 jaar voor Stefaan Vanroy. Voor Waasland-Beveren dreigt de degradatie naar 1B, plus een handicap van 6 punten, te verdelen over 2 periodes. 5 jaar voor Olivier Swolfs, 4 jaar voor Dirk Huyck, 3 jaar voor Walther Clippeleir en 2 jaar voor Jozef van Remortel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zijn dit terechte strafeisen?

(594 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws