'Kompany geeft zijn zegen over Anderlecht-transfer: huurdeal met aankoopoptie'

'Kompany geeft zijn zegen over Anderlecht-transfer: huurdeal met aankoopoptie'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 09:00vr 24-05-2019 om 09:00

RSC Anderlecht wil zich komende zomer gevoelig versterken, maar ook uitgaand staat er veel te gebeuren. Een speler die wellicht vertrekt, is Ognjen Vranjes. Het Bosnische woelwater flirt al enige tijd met een terugkeer naar AEK Athene.

De Grieken hopen al een tijdje om Vranjes terug te halen, maar tot een akkoord met Anderlecht kwam het nog niet. Volgens Het Nieuwsblad heeft AEK nu concrete stappen ondernomen om de 29-jarige verdediger in huis te halen.

Er werd Anderlecht voorgesteld om een huurdeal af te sluiten, met aankoopoptie. Paars-wit kan zich vinden in dat idee, ook Vincent Kompany gaf al zijn zegen. Het enige struikelblok:  het loon van Vranjes. De Bosniër verdient bij Anderlecht één miljoen euro netto per jaar, maar dat salaris wil AEK niet volledig overnemen.

Psycholoog in dienst
Toch heerst er het gevoel dat een akkoord tussen AEK en Anderlecht er wel zal komen. Een verlengd verblijf van Vranjes in het Constant Vanden Stockstadion is namelijk geen optie. De Griekse club nam zelfs al voorzorgsmaatregelen, gezien het woelige karakter van Vranjes. "We zullen zelfs een psycholoog aanstellen om Ognjen te helpen", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws