'Razende Verhaeghe na behoud van Play-Offs, Anderlecht reageert opgetogen'

'Razende Verhaeghe na behoud van Play-Offs, Anderlecht reageert opgetogen'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 17:43wo 22-05-2019 om 17:43

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 17:52wo 22-05-2019 om 17:52

Play-Off 1 blijft (voorlopig) bestaan. Binnen de Pro League lagen twee voorstellen op tafel om een nieuwe formule te introduceren, maar die haalden geen meerderheid op de vergadering van woensdag. Dat schoot helemaal in het verkeerde keelgat bij Bart Verhaeghe.

Naast een (afgewezen) competitieformat met veertien clubs had ook Club Brugge een idee: een kampioenschap zonder Play-Offs, met twintig ploegen. Ook dat voorstel werd echter niet aanvaard. Dat zorgde voor woede bij Verhaeghe, die kwaad naar buiten liep na afloop van de meeting, zag Het Nieuwsblad. Het huidge format blijft dus behouden, al laat kersvers Pro League-voorzitter Peter Croonen nog ruimte voor aanpassingen.

Bij Club Brugge reageert men dus ontgoocheld, concurrent RSC Anderlecht heeft het wél voor het Play-Off-verhaal. "We stonden niet weigerachtig tegenover een kleine wijziging, maar als dusdanig is het wel oké voor ons. Dit is definitief, ik denk niet dat er dus nog veel gaat veranderen. Een status quo dus", laat Michael Verschueren weten. Vermoedelijk blijven de Play-Offs minstens tot 2024 behouden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws