OFFICIEEL: KV Mechelen maakt afscheid De Witte bekend

OFFICIEEL: KV Mechelen maakt afscheid De Witte bekend

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 23:03wo 22-05-2019 om 23:03

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 23:03wo 22-05-2019 om 23:03

Na negen lange jaren scheiden de wegen van KV Mechelen en Seth De Witte. De verdediger annex middenvelder komt niet meer voor in de plannen van de club. Zo wordt de bekertriomf meteen het afscheid van De Witte bij de club van zijn hart.

Officieel is het nieuws nog niet, maar Het Nieuwsblad maakt zich sterk dat KV Mechelen snel met bevestiging naar buiten zal komen. De voorbije weken waren beide partijen in onderhandeling om het aflopende contract van De Witte te verlengen. Daar is nu een einde aan gemaakt. Een akkoord werd niet gevonden.

KV Mechelen was eigenlijk al niet van plan om De Witte langer aan boord te houden. Op aandringen van zijn management kwam het bestuur toch nog met een voorstel op de proppen, maar dan aan verminderde voorwaarden. Daar wilden de speler en zijn entourage niet op ingaan.

En dus zal De Witte vertrekken bij de club waar hij medio 2010 toekwam. Na een succesvolle doorbraak bij Lierse SK ontpopte de krijger zich Achter De Kazerne tot publiekslieveling vanwege zijn energieke speelstijl. Zo strandt Mister Malinwa op 237 officiële wedstrijden voor rood-geel, waarin hij 26 keer wist te scoren.

Update 23.03: 
Met een bericht op de website heeft KV Mechelen het afscheid van Seth De Witte officieel bekendgemaakt. "Na negen seizoenen komt er einde aan Seth De Witte in het geel-rode shirt. Speler en club kwamen niet tot een overeenkomst voor volgend seizoen", klinkt het.

Poll

Had KV Mechelen De Witte nog moeten houden?

(556 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws