'De Play-Offs blijven bestaan, voorstel van Club Brugge wordt weggestemd'

'De Play-Offs blijven bestaan, voorstel van Club Brugge wordt weggestemd'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 16:44wo 22-05-2019 om 16:44

Ook de komende jaren zullen er aan het einde van het seizoen in de Jupiler Pro League Play-Offs afgewerkt worden. Het huidige competitieformat staat al langer onder druk, maar voorlopig wordt er niet aan de formule gesleuteld.

Het Nieuwsblad weet hoe dat komt: de Pro League verkoos woensdag unaniem Peter Croonen als nieuwe voorzitter en die had zijn kandidatuur verbonden aan het behoud van de Play-Offs. Daar wordt (voorlopig) dus niet aan getornd. Het Play-Off-systeem bestaat nu al ruim tien jaar in ons voetbal. Tegenstanders hekelen voornamelijk de halvering van de punten en de beperkte aandacht voor Play-Off 2.

Genk heeft zich altijd al geout als een 'pro-Play-Offs' club. Bij Club Brugge is dat enigszins anders. De West-Vlamingen kwamen zelfs met een plan op de proppen om de competitie te hervormen naar een format met twintig clubs. Dat voorstel had een twee derde meerderheid nodig om aangenomen te worden. Die meerderheid kwam er niet. Het voorstel van Club werd dan ook afgekeurd.

Ander petje
Kersvers voorzitter Croonen mocht meteen reageren op de beslissing. "Genk is altijd voorstander geweest van de play-offs, maar hier draag ik een ander petje. Ik ben ervan overtuigd dat we in het belang van het Belgisch voetbal voor de formule van Play-Off 1 moeten kiezen. We kunnen wel nog verbeteringen vinden voor Play-Off 2 en 1B", belooft hij.

Poll

Goed dat de Play-Offs behouden blijven?

(1180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws