Opvallend: Thibaut Courtois overwoog carrièreswitch als twaalfjarige

Opvallend: Thibaut Courtois overwoog carrièreswitch als twaalfjarige

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 12:45za 18-05-2019 om 12:45

Laatste update: zaterdag 18 mei 2019 om 12:55za 18-05-2019 om 12:55

Op een haar na was Thibaut Courtois geen bekende doelman geweest. In een interview met drievoudig wereldkampioen wielrennen Óscar Freire onthult Courtois dat hij als twaalfjarige een carrièreswitch overwoog. Courtois die toen bij KRC Genk doelman was, had hij het voetbal bijna achter zich gelaten om aan veldrijden te doen.

"Als kind heb ik veel sporten beoefend, ik hield van fietsen, basketbal, mijn ouders deden aan volleybal en mijn vrienden voetbalden. In België en Nederland is het gebruikelijk om afstanden af te leggen met de fiets. Ik ging met de fiets naar school, en toen ik twaalf à dertien jaar was had ik zelfs al een koersfiets waarmee ik met mijn papa naar het voetbal ging", zei Courtois in Het Laatste Nieuws.

Zijn liefde voor de fiets ging zelf zo ver dat hij voetbal achter zich wou laten. "Cyclocross vond ik eigenlijk erg leuk. En toen ik twaalf jaar was, vertelde ik aan mijn ouders dat ik het voetbal wou verlaten en wilde gaan veldrijden."

Zover kwam het niet. "Uiteindelijk ging ik toch door met voetbal. Het zijn ook twee totaal verschillende maar harde sporten. Ik heb bijzonder veel respect voor de renners en bekijk het altijd op televisie", besloot Courtois. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws