Rotavond voor Castagne: Lazio slaat laat toe en wint Coppa Italia

15-05-2019 22:47

SS Lazio heeft woensdagavond ten koste van Atalanta Bergamo de Coppa Italia veroverd. In Stadio Olimpico werd het 2-0 voor de Romeinen. Beide doelpunten vielen diep in de tweede helft.

Bij Atalanta stond Timothy Castagne in de basis. Vlak voor het einde werd onze landgenoot gewisseld. Een ander voormalig speler van KRC Genk, Sergej Milinkovic-Savic, kopte in de 82e minuut binnen uit een hoekschop. Het was zijn eerste balcontact als invaller.

Na die late goal ging Atalanta met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. In de persoon van Joaquin Correa wist Lazio te profiteren van de geboden ruimte. Uit een snelle tegenaanval scoorde de spits. Daarmee zorgde Correa voor de beslissing.

Atalanta kan zich nu weer volledig focussen op de de Serie A. De ploeg van Castagne staat op de vierde plaats en heeft nog twee speelrondes om een plek in de top vier, goed voor een Champions League-ticket, binnen te slepen. Aanstaande zondag gaat Atalanta op bezoek bij kampioen Juventus.