KRC Genk-voorzitter blijft voorstander van PO1: “Niemand zit daar op te wachten”

KRC Genk-voorzitter blijft voorstander van PO1: “Niemand zit daar op te wachten”

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 07:28di 14-05-2019 om 07:28

KRC Genk had al kampioen gespeeld als er geen Play-Off 1 was. Toch blijft voorzitter Peter Croonen een fervent voorstander van het huidige systeem in de Jupiler Pro League, dat laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

“Honderd procent”, begint Croonen duidelijk. “Ik ben ervan overtuigd dat Play-off 1 onze competitie sterker maakt. RC Genk is goed geplaatst om de vergelijking te maken tussen de groepsfase in de Europa League en Play-off 1. Wel, we spelen binnen onze eigen competitie elk jaar een topcompetitie.”

Play-Off 1 zorgt voor betere concurrentie, vindt Croonen. “De halvering van de punten betekent dat in de reguliere competitie telkens acht tot negen ploegen mogen dromen, zelfs van het allerhoogste. Voor een coach is dat goud waard. Alleen de trainer die eerste is geworden in de reguliere competitie vindt de play-offs niet leuk.”

Budgetten
Play-Off 1 heeft ook invloed op de budgetten. “Als er geen halvering van de punten is, wordt het gewicht van de budgetten nog groter. Dan komen we in Juventus- en Bayern-scenario’s terecht. Niemand zit er toch op te wachten dat Anderlecht, Club Brugge of Standard voor de achtste keer op rij kampioen wordt?”

“Ik weet het wel, we waren al kampioen geweest”, vervolgt Croonen. “Maar je kent het format op voorhand, hé. In sommige sporten begin je zelfs van nul aan het begin van de play-offs. Achttien of twintig ploegen, daar ben ik absoluut niet voor. De matchen die er dan bij komen, dat is niet waar het publiek zit op te wachten.”

Poll

Heeft Croonen hier gelijk?

(155 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws