Vertonghen geeft update over blessure en wil CL-finale nog niet opgeven

Vertonghen geeft update over blessure en wil CL-finale nog niet opgeven

09-05-2019 23:01 Laatste update: 23:01
3

Tottenham mocht woensdag vieren na een spectaculaire zege op Ajax (2-3), maar Jan Vertonghen kon niet voluit meevieren. Hij dreigt de finale van de Champions League te missen.

Vertonghen speelde de zware match nochtans gewoon uit. Toch lijkt hij niet in orde te zijn. Hij verliet de Johan Cruijff Arena op krukken en had ook een beschermende brace rond zijn rechtervoet, zo merkte VTM Nieuws op.

Ook Het Laatste Nieuws heeft onheilspellend nieuws. Tottenham vreest namelijk voor een enkelblessure die de Champions League-finale in gedrang kan brengen. Die gaat door op 1 juni, over een drietal weken dus. In de komende dagen moeten scans duidelijkheid brengen over de blessure van Vertonghen, die tegen Ajax ook met een masker speelde na de hoofdblessure die hij in de heenwedstrijd al opliep.

Update 23.01: In Van Gils & Gasten kwam Vertonghen met een update over zijn blessure. "In de eerste helft heb ik een tik gekregen. Mijn enkel is helemaal opgezwollen. Ik heb de tweede helft op adrenaline gespeeld, maar daarna kon ik niet meer op mijn enkel staan", klinkt het.

"Morgen (vrijdag) heb ik een scan en dan weet ik meer. Neen, het kwam dus niet door de afterparty. Of ik fit zal zijn voor de finale? Dat zullen we vrijdag weten. Maar de eerste testen waren vandaag (donderdag) niet slecht. Ik heb wel hoop. Het is nog 3,5 weken", aldus de Rode Duivel.