Lange zoektocht is voorbij: 'Westerlo vindt nieuwe rijke Turkse eigenaar'

Lange zoektocht is voorbij: 'Westerlo vindt nieuwe rijke Turkse eigenaar'

03-05-2019 15:30
5

Na lang zoeken is Herman Wijnants dan toch in zijn opdracht geslaagd. De manager van KVC Westerlo heeft een overnemer gevonden voor de Kemphanen. De Turk Oktay Ercan is de nieuwe eigenaar van KVC Westerlo.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De Turkse zakenman was al enige tijd aan het onderhandelen met het bestuur van Westerlo. Nu zijn die ook afgerond. Beide partijen zullen de officiële aankondiging binnen enkele weken bekend maken. 

Wie is Ercan?
Ercan is een zakenman en general manager van SUR International, een textielbedrijf met zo'n 10.000 werknemers dat militairen uitrustingen biedt. De zakenman bezit zo'n 34 procent van de aandeln van het bedrijf.

Voor Ercan is het ook niet zijn eerste stap in de voetbalwereld. Zo is hij in zijn thuisland ook ondervoorzitter van de Turkse tweedeklasser Boluspor. Daarnaast pompt hij ook geld in NK Celik (Bosnië), Macedonië (FC Shkupi) en twee ploegen in Soedan.

Westerlo
De club Westerlo zou ook niet helemaal verdwijnen. Ongeveer 1% van de aandelen blijft in handen van de huidige clubeigenaars. Die hebben een vetorecht om de eigenheid van de club (naam, kleuren, locatie, enz.) te bewaken.

Bij Westerlo zal er bovenaan het organigram ook een bekende staan. "Na de definitieve overname van de club door de heer Oktay Ercan heeft het oude bestuur haar ontslag aangeboden. Wim Van Hove is aangezocht als de nieuwe bestuurder van de club om de dagelijkse leiding op zich te nemen", zegt Herman Wijnants.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie