UPDATE: 'Club Brugge wenst jeugspeler veel beterschap'

UPDATE: 'Club Brugge wenst jeugspeler veel beterschap'

03-05-2019 19:41 Laatste update: 20:20
2

Het EK-17 heeft voor onze langenoot Ibe Hautekiet hoogstwaarschijnlijk slechts een uur geduurd. In de openingsmatch liep de 17-jarige verdediger op het uur een zeer zware blessure op door een tackle van Tsjechische kant.

Zeven minuten nadat hij een own goal had gemaakt, ging het vreselijk mis voor Hautekiet. De centrumverdediger uit de jeugdopleiding van Club Brugge kreeg een zware tackle te verduren van de Tsjech Hroník. Aanwezigen in het stadion wisten dat het direct foute boel was. Hautekiet kermde het volgens ooggetuigen uit van de pijn. 

De medische hulpdiensten kwamen snel het veld op om zich over Hautekiet te bekommeren. Hautekiet kreeg zuurstof toegediend en werd na een behandeling van zeven minuten met een draagbaar van het veld gedragen. Er wordt op dit moment gevreesd voor een gebroken been of een ernstige knieblessure.

Overigens werd dader Hroník slechts bestraft met een gele kaart.

Update 03/05, 19.41: Ibe Hautekiet heeft zich inderdaad een horrorblessure opgelopen. Dat heeft Club Brugge bevestigd via Twitter. Hautekiet liep tijdens de wedstrijd een enkelbreuk op. Club Brugge wenst haar verdediger veel beterschap.