Anderlecht wacht zeer grote metamorfose: We hopen 18 of 19 spelers te verkopen

Anderlecht wacht zeer grote metamorfose: "We hopen 18 of 19 spelers te verkopen"

27-04-2019 07:00
12

Anderlecht houdt komende zomer een grote kuis om de selectie terug op orde te brengen. De schoonmaak wordt echter groter dan verwacht. Het sportieve duo Frank Arnesen/Michael Verschueren heeft samen het doel om liefst 18 of 19 spelers te lozen. Dat zegt Verschueren in gesprek met clubicoon Paul Van Himst. 

"We hopen 18 of 19 spelers te kunnen verkopen. We komen, met de gehuurde spelers die terugkomen, op meer dan 40 spelers. Een gezonde squad bestaat uit 24 of 25 spelers, je kan ook tellen. Maar ze moeten ook willen meewerken aan een transfer, hè", wordt Verschueren geciteerd door Het Nieuwsblad.

Van Himst vindt ook dat de bezem radicaal door de selectie moet. "Dat jongeren als Yari Verschaeren nog eens gaan terugvallen, is onvermijdelijk. Maar die terugval zal er minder rap komen in een goeie ploeg. Er lopen er nu veel te veel tussen die niet kunnen voetballen", is Van Himst uiterst streng. Namen noemt hij niet. "Maar het is hier met die journalisten erbij niet aan mij om te zeggen wie. (lacht) Ge gaat wel een grote kuis moeten doen, ­Michael", luidt het advies.