Coucke geeft Vanhaezebrouck nog eens op zijn kop: Woord tot woord georkestreerd

Coucke geeft Vanhaezebrouck nog eens op zijn kop: "Woord tot woord georkestreerd"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 23:32di 23-04-2019 om 23:32

Marc Coucke en Hein Vanhaezebrouck, het komt nooit meer goed tussen die twee. De oud-trainer van RSC Anderlecht was vernietigend over de werkwijze bij de Brusselaars. Coucke reageerde dan weer door te stellen dat die aantijgingen volledig van de pot gerukt zijn.

In Van Gils & Gasten komt Coucke nog eens terug op de heisa. Afgekoeld is hij echter nog lang niet. "Dan heeft een ex-coach een verschrikkelijk interview gegeven, volledig georkestreerd van woord tot woord, ongelofelijk", aldus Coucke, die Vanhaezebrouck weigert te noemen bij naam. "Of het een wraakoefening was? Dat laat ik volledig in het midden."

"Het was zo erg, want eigenlijk was zijn boodschap: deze club wordt ongelofelijk slecht gerund. Hij maakte zelfs de vergelijking met FC De Kampioenen en ik was de Balthasar Boma van Anderlecht. Toen we dat hoorden, hebben we beslist om er niet op te reageren. Maar je wil echt niet weten hoeveel leugens in die interviews zaten. We wilden als waardige club niet reageren. Maar wat we onderschat hadden, is dat al die fans toen dachten: de voorzitter moeit zich met alles, hij doet dat slecht...", legt Coucke zijn gevoelens bloot.

Begin van de malaise
Coucke wijst Vanhaezebrouck dan ook met de vinger. "Mijn voorstel toen voor de communicatiedienst was: we zullen één per één op alle punten zeggen: dit zegt hij en zo zit het. Ze hebben gezegd dat het zou overwaaien, maar bij de volgende match zag je een groot spandoek: 'we are Anderlecht, not FC De Kampioenen'. Dan weet je: de fans denken dat nu echt. Maar iedereen ligt er van wakker, inclusief ikzelf. Toen ze zongen dat ze voetbal willen zien, had ik zin om mee te zingen."

Poll

Wie geloof jij (het meest)?

(406 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws