Ex-scheidsrechter over penaltyfase: “Club Brugge zal dit niet laten passeren”

Ex-scheidsrechter over penaltyfase: “Club Brugge zal dit niet laten passeren”

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 14:30di 23-04-2019 om 14:30

Club Brugge voelt zich benadeeld omdat een penalty niet werd gefloten in de wedstrijd tegen Antwerp. Ook ex-scheidsrechter Serge Gumienny geeft zijn ongezouten mening tegenover Het Belang van Limburg.

“De fout van Van Damme was voor mij een duidelijke overtreding, de bal had dus op de stip gemoeten”, begint Gumienny. “Van Damme kon niet meer aan de bal en trapte de aanvaller ondersteboven. Natuurlijk had de ref dit moeten zien, maar de fase was al afgesloten, dan kijk je als scheidsrechter verder naar het spel. Maar de VAR had hier altijd moeten tussenkomen, ik begrijp niet waarom dit niet gebeurde. Nog altijd staat de werking van de VAR dus niet op punt, dat zou intussen toch het geval mogen zijn."

Volgens Gumienny zal Club Brugge niet laten passeren in volle titelstrijd. "Ik kan me voorstellen dat Club Brugge zich benadeeld voelt en dit niet zomaar zal laten passeren. Want het gaat nog tussen twee ploegen, Genk en Club. Ik vind het vooral jammer dat het net in deze fase van de competitie misloopt, want nu zouden de refs er moeten staan. Maar twee weken na mekaar was dat niet zo. En dat kan eigenlijk niet in play-off 1. Zeker in het heetst van de strijd moet de arbitrage top zijn.”

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jelle_van_damme haalt @openda80 neer, de VAR grijpt niet in. Was dit een penalty? #antclu #vandamme #antwerpfc #clubbrugge #var

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Poll

Heeft Gumienny hier gelijk?

(1207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws