Gent maakt zich zorgen om Chakvetadze: Vooral een mentale kwestie

Gent maakt zich zorgen om Chakvetadze: "Vooral een mentale kwestie"

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 07:17ma 22-04-2019 om 07:17

KAA Gent wist zondag het eerste punt in Play-Off 1 te sprokkelen. Op bezoek bij RSC Anderlecht speelde het met 0-0 gelijk. Er waren toch zorgen bij de Buffalo's. Zo lijkt Giorgi Chakvetadze maar niet in vorm te geraken.

De Georgiër had het bijzonder moeilijk tegen Anderlecht. Met een dik ingepakte knie kwam de Georgiër maar niet aan de bak. Hij werd voor het uur dan ook al gewisseld. "Giorgi zal nog tot het einde van het seizoen met dat knieverband spelen, dat is vooral een mentale kwestie, opdat hij meer stabiliteit voelt", zegt trainer Jess Thorup bij Het Nieuwsblad.

In de eerste helft bleef Chakvetadze na een duel ook tegen liggen. "Hij voelde iets in dat duel, waar hij zijn knie wat overstrekte, maar het was bot tegen bot. Het belangrijkste is dat hij na de rust nog heeft doorgespeeld, zodat hij weet dat hij kon doorgaan."

Een nieuwe blessure lijkt hij niet te hebben opgelopen. "Na de wedstrijd werd de knie met ijs behandeld. We moeten de reactie morgen afwachten, maar hij had een “oké” gevoel achteraf", besluit Thorup.

Poll

Moet Chakvetadze terug supersub worden in plaats van basispion?

(137 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 22 april 2019 om 08:15
Jess ofwel ben je stekeblind ofwel wel je de koppigste steenezel van alle trainers samen: Yaremtsjoeck is jouw grootste probleem. Zet hem tot het einde op de bank!
Vind ik leuk
Sam DM +62
dinsdag 23 april 2019 om 12:03
Zeg ik al maaaaaaaaanden
Vind ik leuk
maandag 22 april 2019 om 10:38
Helemaal juist, nog tijd steken in Yaremtsuck is verloren tijd, na zoveel kansen blijkt toch duidelijk dat hij niet beter kan en als puntspeler in omzeggens alles te kort komt .
Vind ik leuk
Sam DM +62
dinsdag 23 april 2019 om 12:19
Als Thorup zo koppig blijft vasthouden aan de huidige manier van spelen dan voorspel ik dat hij het volgende seizoen niet gaat uitdoen...
2 goals gemaakt op 5 (!) PO1 wedstrijden. Dat is veeeeeel te weinig. Als de kansen van Yaremchuck er zouden ingezeten hebben stonden we nu derde! Ik weet het, als mijn tante een baard had, dan was het mijn nonkel... Ik wil gewoon aantonen dat hij het grootste probleem is van de Buffalo's op dit moment. Die jongen kan het al een gans seizoen niet waarmaken bij Gent. Hij kreeg kansen in overvloed, stond bijna altijd in de basis, ook bij de vorige trainer, maar blijft ze missen. Hij is vooraan geworden wat Plastun achteraan was... Als hij de bal krijgt houdt iedereen zijn hart vast met de vraag hoe hij het nu weer gaat verknallen... Het verschil is dat ze dit met Plastun uiteindelijk door hadden en hij, sinds Bronn en Deryck erin zitten, de bank/tribune niet meer verlaten heeft. We hebben in de spits nochtans alternatieven. David, Sorloth en zeker Kvilitaia zijn betere alternatieven. Hoe lang gaan ze nog wachten om Kvilitaia een basisplaats te geven? Die jongen heeft ook ritme nodig om als spits te groeien. Willen ze echt daarmee pas afkomen als het beker finale is??? Als Kvilitaia dan wordt gebruikt in de basis en we missen die beker ook nog, dan is dat de rechtstreekse verantwoordelijkheid van de trainer! Begin ook niet te zeveren over kansen creëren voor de spits, want die zijn er over het seizoen en in de PO1 wedstrijden wel degelijk geweest. Dompe, Chakvetatze, Sorloth, Limbombe ( begin van het seizoen), David en zeker Vadis hebben kansen genoeg gecreëerd voor de spits om beter te doen dan waar we nu staan...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws