Liverpool boekt cruciale overwinning, Benteke aan het kanon tegen Arsenal

Liverpool boekt cruciale overwinning, Benteke aan het kanon tegen Arsenal

21-04-2019 19:00 Laatste update: 19:01
3

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League weer overgenomen van Manchester City. Op bezoek bij degradatiekandidaat Cardiff City maakte de halve finalist van de Champions League zondag geen fout: 0-2. Georginio Wijnaldum tekende voor de belangrijke openingstreffer. Divock Origi bleef 90 minuten op de bank. 

Cardiff City-Liverpool 0-2
City won zaterdag met 1-0 van Spurs en klom daardoor weer over Liverpool heen, naar de eerste plek op de ranglijst. Zondag was het de beurt aan Liverpool. Cardiff, de nummer achttien van de Premier League, hield relatief lang stand op eigen veld, mede omdat Sadio Mané, Roberto Firmino en Mo Salah in de eerste helft grote kansen lieten liggen. 

Na de pauze brak Wijnaldum de ban. Een lage corner van Trent Alexander-Arnold belandde voor de voeten van de Oranje-international. Van dichtbij schoot hij snoeihard binnen. 

Cardiff miste kort na die 0-1 nog een gigantische kans. De kostbare drie punten werden veilig gesteld door James Milner. Hij benutte in de 81e minuut een penalty. Liverpool heeft nu 88 punten uit 35 duels. City staat op 86 uit 34. Komende week gaan The Citizens op bezoek bij aartsrivaal Manchester United, dat eerder op de dag met 4-0 klop kreeg van Everton. Liverpool treft vrijdag het reeds gedegradeerde Huddersfield Town op Anfield.

Arsenal - Crystal Palace 2-3
In de strijd om een plek in de o zo belangrijke top-vier leed Arsenal een pijnlijke nederlaag voor eigen publiek. Stadgenoot Crystal Palace was met 3-2 te sterk. Chrstian Benteke tekende voor de 0-1 en nadat Mesut Özil direct na rust had gescoord, werd het via Wilfried Zaha vrijwel onmiddellijk weer 1-2. James McArthur maakte even later zelfs de derde Palace-treffer. Na de 2-3 van Pierre-Emerick Aubameyang werd er niet meer gescoord. 

Tottenham blijft door de nederlaag van Arsenal op de derde plek staan in de Premier League. Spurs heeft 67 punten uit 34 duels. The Gunners hebben 66 punten, net als Chelsea. Het doelsaldo van Arsenal is iets beter. Manchester United is de nummer zes met 64 punten.