Uitblinker Reus schiet Borussia Dortmund weer dichter bij koploper Bayern München

21-04-2019 17:35

Borussia Dortmund is koploper Bayern München weer op één punt genaderd in Duitsland na een 0-4 overwinning op SC Freiburg. Marco Reus kroonde zich tot grote uitblinker aan de kant van Dortmund. Axel Witsel speelde de hele wedstrijd.

Dortmund kwam geen moment in de problemen in Freiburg en ging al na twaalf minuten aan de leiding via Jadon Sancho, die de bal binnenschoot na een assist van Reus. Diezelfde Reus kreeg daarna een kans op 0-2, waarna Freiburg een kans kreeg om gelijk te maken.

Dortmund leek het duel met Freiburg kort na rust te beslissen toen Reus een pass op maat kreeg van een ploeggenoot en niet faalde toen hij oog-in-oog met de doelman stond. Het afronden bleek een koud kunstje: 0-2. Dortmund deed het daarna wat rustiger aan, maar kon alsnog twee treffers bijschrijven. Uitblinker Reus bediende Mario Götze, die tien minuten voor tijd simpel af kon ronden. In de slotfase bepaalde Paco Alcacer de eindstand vanaf de stip op 0-4.

Met nog vier duels te gaan is de voorsprong van Bayern op Dortmund slechts één punt.