Manchester United krijgt hard pak slaag, Lukaku maakt niets klaar tegen ex-club

21-04-2019 16:32 Laatste update: 16:43
10

Manchester United moet het mislopen van Champions League-voetbal vrezen na een harde afstraffing op bezoek bij Everton. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer draait al weken niet en kreeg zondagmiddag een pak slaag van The Toffees: 4-0.

Bij United stond Romelu Lukaku opnieuw in de basis, maar het liep vanaf de eerste minuut achter de feiten aan en creëerde zelf amper gevaar in Liverpool. Richarlison had meerdere pogingen nodig om David De Gea te verslaan, maar deed dat na iets minder dan een kwartier alsnog. De Braziliaan liet de doelman kansloos met een fantastische goal. De IJslander Gylfi Sigurdsson verdubbelde de voorsprong na 28 minuten: 2-0.

United mocht in de tweede helft nog hopen op een ommekeer, maar aanleiding om aan te nemen dat die er zou komen was er niet. Sterker nog, Everton speelde United van het kastje naar de muur en maakte er een kwartier na de rust ook 3-0 van. De Gea bokste een bal uit het strafschopgebied, maar was kansloos op een vlammend schot van Lucas Digne: 3-0. Everton rook bloed en ging voor meer goals. Invaller Theo Walcott maakte er na 64 minuten 4-0 van en kreeg zelfs kansen op meer.

De 5-0 hing in de lucht, maar werd United bespaard. Het is voor The Red Devils nu een kwestie van afwachten wat concurrenten Arsenal en Chelsea doen. De eerste vier plekken geven recht op deelname aan de Champions League. United staat zesde.

Dat Lukaku niets klaar kreeg tegen zijn ex-club, bewijzen zijn cijfers ...